Konkurs odbędzie się w trakcie Wielkanocnego Ryneczku, czyli corocznego przedświątecznego spotkania, w czasie którego promowane są tradycje, zwyczaje i gastronomiczne przysmaki. Konkurs odbędzie się w dniu 12 kwietnia, w pierwszy dzień Wielkanocnego Ryneczku.
Uczestnikami konkursu mogą być wyłącznie Koła Gospodyń Wiejskich z terenu Powiatu Ostrowieckiego. Ich zadaniem będzie przygotowanie potrawy konkursowej. Każde Koło Gospodyń Wiejskich może zgłosić jedną potrawę.
Zgłaszanie potraw do konkursu odbywa się w godzinach od 11 do 12 12 kwietnia, w dniu konkursu poprzez złożenie u organizatora wypełnionego formularza zgłoszeniowego.
Za najsmaczniejsze ale i najpiękniej podane do degustacji potrawy przewidziano nagrody pieniężne, od 1 tys. zł za miejsce pierwsze, 800 zł za drugie i 600 zł za miejsce trzecie.
Ogłoszenie wyników konkursu odbędzie się w dniu 12 kwietnia godzinie 14.30 na Rynku w Ostrowcu Świętokrzyskim.
Regulamin Konkursu wraz z Formularzem Zgłoszeniowym znajdą Państwo poniżej.
Regulamin Konkursu Kulinarnego "Postaw na dobre - smaki powiatu ostrowieckiego"
Regulamin_Konkurs_kulinarny_Postaw_na_dobre_-_smaki_powiatu_ostrowieckiego.pdf 0.15MBZałącznik do Regulaminu Konkursu Kulinarnego "Postaw na dobre - smaki powiatu ostrowieckiego"
Zalącznik_nr_1_Formularz_zgłoszeniowy.docx 0.02MB






Napisz komentarz
Komentarze