Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu Radio Rekord onair Radio Rekord onair
piątek, 19 grudnia 2025 00:41
Reklama Radio Rekord Świętokrzyskie

Uczta w Tokarni - będą pieczone ziemniaki i zupa z dyni

Degustacje pieczonych ziemniaków, zupy z dyni i gruszek gotowanej na ognisku, czy podpłomyków z pieca - to tylko niektóre z atrakcji towarzyszącej "Smakom jesieni" w Parku Etnograficznym w Tokarni. Kulinarna impreza już jutro (niedziela, 23 września).

Potrawy przygotuje Maksymilian Przybylski, kucharz, specjalista od tradycyjnych smaków. Po raz pierwszy odbędą się pokazy tradycyjnego kiszenia kapusty w beczce w wykonaniu Koła Gospodyń Wiejskich z Występy. Darcie pierza i przędzenia na przęślicy pokażą panie z Koła Gospodyń Wiejskich „Korytniczanki”. Odbędą się także warsztaty wykonywania jesiennych bukietów, a dla dzieci warsztaty z wykorzystaniem darów jesieni, miodobrania i robienia świec. Zasadzony zostanie sad na 20 urodziny Województwa Świętokrzyskiego.

 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Chcemy, żeby nasze publikacje były powodem do rozpoczynania dyskusji prowadzonej przez naszych Czytelników; dyskusji merytorycznej, rzeczowej i kulturalnej. Jako redakcja jesteśmy zdecydowanym przeciwnikiem hejtu w Internecie i wspieramy działania akcji "Stop hejt".
 
Dlatego prosimy o dostosowanie pisanych przez Państwa komentarzy do norm akceptowanych przez większość społeczeństwa. Chcemy, żeby dyskusja prowadzona w komentarzach nie atakowała nikogo i nie urażała uczuć osób wspominanych w tych wpisach.

Komentarze