Znany z telewizyjnych programów, promujący też polską kuchnię w nowym wydaniu, Karol Okrasa nie będzie jedynym gościem dawnego "ekonomika".
- Przyjedzie na zaproszenie Mirosława Ciołaka, który jest szefem kuchni w restauracji "Sjesta" w hotelu "Red", a wcześniej razem pracowali -mówi Adam Świć, nauczyciel zawodu i kierownik kształcenia praktycznego w Zespole Szkół nr 1. - Poza tym zaprosiliśmy też szefów kuchni kieleckich restauracji Roberta Kopacza i Michała Markowicza.
Pretekstem do obecności aż tylu cenionych mistrzów kulinariów jest nie tylko Dzień Gastronomika. Umiejętności szefów kuchni zostaną wykorzystane do oceny dań przygotowanych przez uczniów w specjalnym konkursie.
- A będzie przebiegał pod hasłem "Jesień na talerzu", będzie to nie tylko konkurs kulinarny ale także nakrywania i podawania potraw a tak że słodkości pod hasłem "Jesień na stole"- dodał Adam Świć. A po wyborze najsmaczniejszych i najładniej podanych jesiennych dań, młodzi kucharze będą mieli możliwość dopytania się mistrzów, w tym także Karola Okrasę o tajemnice ich kuchni.






Napisz komentarz
Komentarze