6 i 7 latkowie własnoręcznie przygotowywali swoją autorską pizzę, którą ostatecznie skonsumowali. Cała grupa liczyła 16 osób. Zapytani o ich ulubione składni w zdecydowanej większości można było usłyszeć szynka i salami. Najtrudniejszym zadaniem było rozciągnięcie ciasta na siatce i jego ukształtowanie. Pizze nie tylko przyjmowały tradycyjną okrągłą formę, lecz na wielu stołach można było zobaczyć serca. Mali kucharze z niecierpliwością i ogromną ekscytacją czekali, aż ich dzieła się upieką i w końcu będą mogli osobiście przetestować swój produkt. Uśmiech na ich twarzach mówił sam za siebie, że zajęcia im przypadły do gustu. Być może w dorosłym życiu ktoś z nim powróci do kuchni.
Przedszkolaki rządzą w kuchni
Dziś w pizzerii Biesiadowo w Ostrowcu Świętokrzyskim odbyły się warsztaty kulinarne dla dzieciaków z Przedszkola Publicznego nr 11. Przeprowadził je sam szef kuchni Dawid Skoczylas, który jak ocenia, uczestnicy świetnie sobie poradzili z wszystkimi zadaniami.
- 05.04.2022 12:57
























Napisz komentarz
Komentarze