Finał tych zmagań odbędzie się w najbliższą niedzielę 12 czerwca w Parku Etnograficznym w Tokarni.
W konkursie oceniane są lokalne produkty żywnościowe, o dobrej renomie, smaku, najwyższej jakości, wytwarzane metodami tradycyjnymi, przy wykorzystaniu lokalnych surowców, według starych receptur, posiadające tradycyjną nazwę. Do konkursu zakwalifikowane zostały 34 produkty, przygotowane przez osoby prywatne, koła gospodyń wiejskich i producentów – członków
A wśród wystawców, którzy będą prezentować swoje wyroby w Tokarni, znajdą się finaliści i zwycięzcy poprzednich edycji konkursu, członkowie Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie.
Podczas finału w Tokarni odbywać się będzie kiermasz żywności wysokiej jakości, posmakować będzie można prawdziwych świętokrzyskich przysmaków. A wszystko rozpocznie się o godzinie 11 12 czerwca.
Do parku etnograficznego z Kielc można będzie dojechać autobusem linii “T” komunikacji miejskiej.






Napisz komentarz
Komentarze